en-USro-RO

Inregistrare | Login
28 iulie 2017

Calendarul zilei

Vineri, 28 iulie 2017

Sfintii zilei
Sf. Victor I, pp. m.
Liturghierul Roman
Vineri din săptămâna a 16-a de peste an
Liturghie la alegere, prefaţă comună
verde, IV
Lectionar
Ex 20,1-17: Legea a fost dată prin Moise.
Ps 18: Tu, Doamne, ai cuvintele vieţii veşnice!
Mt 13,18-23: Cine ascultă cuvântul şi-l înţelege, acesta aduce rod.
Meditatia zilei
Vineri din săptămâna a 16-a de peste an

Sfânta Maică Biserică socoteşte de datoria ei să celebreze printr-o comemorare sacră, în anumite zile din cursul anului, opera mântuitoare a Mirelui său divin. În fiecare săptămână, în ziua pe care a numit-o duminică, ea sărbătoreşte Învierea Domnului, pe care, o dată pe an, o celebrează împreună cu fericita lui pătimire, prin marea solemnitate a Paştelui.

Pe lângă aceasta, ea desfăşoară în ciclul anual, întregul mister al lui Cristos, de la întrupare şi naştere până la Înălţare, la ziua Rusaliilor şi până la aşteptarea fericitei speranţe şi a venirii Domnului.

Celebrând astfel misterele răscumpărării, ea deschide credincioşilor comorile virtuţilor şi meritelor Domnului său, actualizându-le într-un fel în tot decursul timpului, pentru ca astfel credincioşii să vină în contact cu ele şi să se umple de harul mântuirii.

(Conciliul al II-lea din Vatican, Constituţia despre liturgie Sacrosanctum Concilium 102).

Vineri, 28 iulie 2017
Glumă deplasată

    Adlai Stevenson, concurent pierzător în faţa lui Eisenhower la preşedinţia Statelor Unite, fiind guvernator de Illinois, asista la funeraliile unui înalt funcţionar. Întrucât ploua cu găleata, o domnişoară comentă, referindu-se la defunct:
    – Săracul, ce zi urâtă!
    – Priviţi lucrurile pozitiv – spuse Stevenson. El este singurul care nu se udă.

    Comentariul politicianului este o glumă deplasată. În observaţia sa însă există o lecţie folositoare: a învăţa să descoperi ceea ce este bun chiar şi acolo unde totul pare rău.
    În viaţa aceasta nimic nu este în totalitate bun şi nimic nu este în totalitate rău. Nu există puritate chimică: în toate persoanele, lucrurile şi în toate faptele există partea bună şi partea rea. Şi, aşa cum ne asigură sf. Paul, pentru cine, într-adevăr, îl iubeşte pe Dumnezeu, totul se transformă în ceva bun: „Fiindcă ştim că toate conlucrează spre binele celor care-l iubesc pe Dumnezeu” (Rom 8,28).

Text preluat din volumul: 
De vorbă cu Isus. Rugăciune cu… câteva picături zilnice de umor