en-USro-RO

| Login
19 octombrie 2019

Calendarul zilei

Sâmbătă, 19 octombrie 2019

Sfintii zilei
Ss. Paul al Crucii, pr. *; Ioan de Brébeuf, pr. și îns., m. *; Ioel, profet
Liturghierul Roman
Sâmbãtã din sãptãmâna a 28-a de peste an
Liturghie la alegere, prefațã comunã
verde (alb, roșu), IV
Lectionar
Rom 4,13.16-18: Abraham a sperat împotriva oricãrei speranțe.
Ps 104: Domnul își aduce aminte în veci de alianța sa.
Lc 12,8-12: Duhul Sfânt vã va învãța ce trebuie sã spuneți.
Meditatia zilei
Sâmbãtã din sãptãmâna a 28-a de peste an

Gen 46,1-7.28-30; Ps 36; Mt 10,16-23

„Nu vă încredeţi în oameni, căci vă vor da pe mâna Sinedriului şi vă vor biciui în sinagogile lorY Dar când vă vor da pe mâna lor, să nu vă îngrijoraţiY„.

Nu este, desigur, uşor ceea ce Isus le cere discipolilor săi, în timp ce anunţă persecuţii de tot felul, ba chiar, în planul pur uman, este de-a dreptul imposibil. Dar aceasta este atitudinea pozitivă a iubirii, fondată pe credinţă. Nu suntem noi ai săi? Şi el a spus că nimeni nu va putea să ne smulgă din mâna sa. „Dacă Dumnezeu este cu noi B scria sfântul Paul B cine va fi împotriva noastră?”

Îngrijorarea este o atitudine naturală, care ne nelinişteşte; dacă ne lăsăm antrenaţi de ea, atunci suntem atinşi de egoism; şi dincolo de toate, ea este inutilă şi sterilă. Este semn de înţelepciune creştină să nu ne lăsăm preocupaţi anticipat de lucrurile de care ne temem. Poate nu se vor întâmpla niciodată şi, dacă se vor întâmpla, vom avea atunci de la Domnul darul tăriei pentru a putea trăi aşa cum el vrea.

Adevărata încredere respinge hotărât toate îngrijorările persoanele în privinţa propriului destin.

Să-i cerem Domnului ca el să ne ajute să fim fideli astăzi, să întărească credinţa şi speranţa noastră, în aşa fel încât să ne abandonăm bucuroşi voinţei sale, cu siguranţa că el ne va ajuta tot mai mult şi chiar mai bine decât ne închipuim noi.