en-USro-RO

| Login
24 februarie 2020

Col 1,9-14; Ps 97; Lc 5,1-11

Pentru sfântul Petru, episodul pescuirii minunate a însemnat un nou început, după prima sa întâlnire cu Isus. „Isus i-a spus: *Nu te teme; de acum înainte vei fi pescar de oameni!+„

Fiecare nouă zi pentru un creştin este un nou început: trebuie să fim întotdeauna la dispoziţia Domnului şi fiecare zi să o începem prin cuvântul său. Toate zilele par egale; în realitate, în şirul ocupaţiilor care se repetă există întotdeauna o noutate a cuvântului lui Dumnezeu, care ne dă o mică lumină pentru acea zi, o lumină ce ne dă tăria şi încrederea că, lăsându-ne călăuziţi de ea, ziua noastră va fi mai rodnică pentru noi şi, în mod tainic, pentru întreaga lume. Apostolii, la cuvântul lui Isus, au aruncat din nou mrejele „şi au prins o mulţime mare de peşti, încât li se rupeau mrejele”.

Să trăim în felul acesta fiecare zi, lăsând ca munca noastră să rodească prin puterea cuvântului lui Dumnezeu. Nu întotdeauna vom vedea roadele, este adevărat, dar credinţa ne dă siguranţa că în el nimic nu va fi pierdut.

„În tot ce veţi face bun B spune sfântul Paul în prima lectură B veţi aduce roade şi veţi înainta în adevărata cunoaştere a lui Dumnezeu. Veţi fi puternic întăriţi prin forţa măririi sale, care vă va da răbdare şi statornicie în toate. Să-i aducem cu bucurie mulţumire lui Dumnezeu Tatăl”. În gesturile simple ale vieţii cotidiene, sub manifestările obişnuite ale vieţii fiecărui om, lucrează întotdeauna „glorioasa putere a lui Dumnezeu”; de aceea, este necesar să fim atenţi şi vigilenţi pentru a nu permite ca ea să lucreze în zadar, pentru a fi martori ai acestei realităţi prin conduita noastră.