en-USro-RO

| Login
4 decembrie 2020

Ef 4,1-6; Ps 23; Lc 12,54-59

Astăzi, Domnul ne îndeamnă să înţelegem sensul timpului, să recunoaştem semnele timpului, cum spune evanghelistul Matei. A înţelege timpul înseamnă a înţelege intenţiile lui Dumnezeu. Providenţa conduce veacurile, şi orice veac e o nouă pagină a planului său.

Trebuie, deci, să fim atenţi la acest plan, atenţi la chemarea pe care Dumnezeu ne-o adresează în timpul nostru, deoarece chemarea este tocmai pentru acest timp.

Trebuie, deci, să ştim a discerne intenţiile divine. Isus spune că suntem capabili să discernem multe lucruri în lumea materială: „Când vedeţi un nor ridicându-se la asfinţit, spuneţi: *Va ploua+, şi aşa se întâmplă. Iar când suflă vântul de la miazăzi, spuneţi: *Va fi arşiţă+, şi aşa se întâmplă”. De ce suntem capabili de aceasta? Pentru că ne interesează: inima face ca ochii să fie atenţi.

Când inima nu are nici un interes, nu vede nimic, nu recunoaşte nimic; dar cine are interes pentru ceva vede minimele posibilităţi de a interveni şi de a profita de acel lucru.

Dacă avem în inimă împărăţia lui Dumnezeu, ştim să vedem posibilităţile pe care timpul de faţă le oferă pentru răspândirea sa, posibilităţi diferite de acelea din timpurile care ne-au precedat.

Dumnezeu vrea întotdeauna mântuirea tuturor oamenilor şi mereu cheamă sufletele care îi aparţin, sufletele care au încredere în el, să caute noi mijloace pentru a răspândi împărăţia sa de iubire.

Să-i cerem lui Isus să ne dea discernământul inimii, pentru a trăi în mod demn în timpul de faţă vocaţia noastră. În umilinţă, în caritate, în blândeţe, trebuie, astăzi, să găsim mijloacele pentru a face cunoscută tuturor iubirea lui Dumnezeu, bunătatea sa, milostivirea sa şi, astfel, să răspândim împărăţia sa, împărăţia lui Cristos, ca să se realizeze această rugăciune a lui Isus către Tatăl său: „Ca toţi să fie una în noi”.