en-USro-RO

| Login
28 februarie 2020

Dan 6,11-27; din Dan 3; Lc 21,20-28

Există un foarte puternic contrast între descrierea pe care Isus o face despre ultimele evenimente, despre mişcările care vor avea loc în cer şi pe pământ, şi îndemnul său final: „Când vor începe să se întâmple acestea, ridicaţi-vă capetele şi priviţi în sus, pentru că mânuirea voastră se apropie!” În loc să se înspăimânte, creştinii trebuie să fie plini de bucurie aşteptând apropiata eliberare.

Acest pasaj al evangheliei mă face să mă gândesc la un fapt personal. În timpul războiului, lucram la o pulberărie pentru nazişti, şi tabăra noastră era foarte aproape.

Într-o noapte am fost treziţi de zgomotul avioanelor şi enorme lumini în cer şi am fugit pe jos în câmp.

În timp ce alergam îi auzeam pe tovarăşii mei, care strigau înspăimântaţi; eu, dimpotrivă, încercam un sentiment de mare bucurie: acele avioane erau împotriva duşmanilor noştri şi ne pregăteau eliberarea.

Şi mă gândeam tocmai la acest text din evanghelie: „Când vor începe să se întâmple acestea, ridicaţi-vă capetele şi priviţi în sus, pentru că mânuirea voastră se apropie!”, şi l-am înţeles mai bine.

În acelaşi fel, orice încercare vesteşte victoria, dacă în ea suntem docili puterii Duhului care înnoieşte toate; astfel, suferinţa morţii este eliberare spre Cristos, în viaţa veşnică. Să ne gândim la cuvintele sfântului Paul: „Doresc să fiu separat de trup, ca să fiu cu CristosY„.

Să ne apropriem această viziune creştină, care citeşte evenimentele în lumina credinţei şi a speranţei.

În exterior nu se va schimba nimic, dar noi vom fi totdeauna în pace, acea pace care ne-a fost adusă de Cristos.