en-USro-RO

| Login
20 februarie 2020

1In 5,14-21; Ps 149; In 3,22-30

În evanghelia de astăzi, Ioan Botezătorul îşi manifestă bucuria sa în circumstanţe în care, în mod normal, ar exista motive de suferinţă: Isus avea mult succes şi discipolii lui Ioan se preocupau: „Învăţătorule, cel care era cu tine dincolo de Iordan şi despre care tu dai mărturie iată că botează şi toţi se duc la el”.

Cariera lui Ioan este la sfârşit. Şi el recunoaşte că aceasta este vocaţia lui: „Voi înşivă îmi sunteţi martori că am zis: nu sunt eu Cristos, ci sunt trimis înaintea luiY Cel care are mireasă este mire, iar prietenul mirelui, care stă şi îl ascultă, se bucură foarte mult de glasul mirelui. Iată bucuria mea, ea este deplină. El trebuie să crească, iar eu să mă micşorez”.

Avem o admiraţie deplină ascultând aceste cuvinte, care sunt un exemplu privind modul în care putem fi întotdeauna plini de bucurie. Chiar şi atunci când se întâmplă lucruri care ne contrariază, noi luptăm şi suferim; dacă, în schimb, ne gândim că tocmai aceste lucruri ne fac asemenea lui Isus, noi vom fi fericiţi şi plini de bucurie. Astfel, suferinţele şi umilirile trebuie să le recunoaştem ca fiind voinţa lui. Şi atunci cu adevărat bucuria sa va fi cu noi şi bucuria noastră va fi deplină.