en-USro-RO

| Login
5 august 2020

Ap 21,9-14; Ps 144; In 1,45-51

În această relatare a chemării sale descoperim cunoaşterea pe care Isus o are despre inima oricărui om.

Tocmai pentru aceasta, el îi poate chema cu autoritate pe cei pe care îi vrea, ca să-l urmeze îndeaproape. Ultimele cuvinte ale evangheliei de astăzi exprimă promisiunea şi programul pe care Isus li-l prezintă: „Adevăr, adevăr vă zic vouă: veţi vedea cerurile deschise şi pe îngerii lui Dumnezeu urcând şi coborând peste Fiul Omului”.

Domnul îi cheamă pentru a-i pune pe oameni în relaţie cu cerul, pentru a le revela fiinţa sa, care este în toate relaţie cu Tatăl şi cu noi, punct de convergenţă a mişcării lui Dumnezeu spre oameni şi a dorinţei omului după Dumnezeu: Fiul Omului şi Fiul lui Dumnezeu.

Cei doisprezece stau cu el pentru că trebuie să-l vadă pe Tatăl lucrând şi locuind în Fiul Omului, într-o unire care se manifestă pe deplin în pătimirea lui Isus, când el va fi înălţat pe cruce şi, în acelaşi timp, introdus din nou în gloria Tatălui. Atunci, visul lui Iacob va fi realizat.

De asemenea, şi noi suntem chemaţi la această profundă revelaţie. În orice celebrare a Euharistiei, retrăim misterul morţii şi al glorificării lui Isus, preot şi victimă a noii alianţe între Tatăl şi oameni.

El ni se revelează aşa cum a făcut-o apostolilor, „cele douăsprezece pietre de temelie pe care era clădit zidul cetăţii”, „logodnica şi Mireasa Mielului”.

Să retrăim credinţa noastră în contemplarea acestor mistere pe care Dumnezeu ni le-a revelat şi să-i mulţumim pentru că ne-a reunit în Biserică şi pentru că dăruieşte lumii credinţa şi iubirea apostolilor.