en-USro-RO

| Login
22 iulie 2018

Rugăciunea Credincioșilor

Timpul Adventului
 
Timpul Crăciunului
 
Timpul Postului Mare
 
Săptămâna Sfântă
 
Sfântul Triduum Pascal
 
Timpul Pascal
 
Timpul de peste an
 
Sfinţii
 

Calendarul zilei

Sâmbătă, 21 iulie 2018

Sfintii zilei
Sf. Laurențiu din Brindisi, pr. înv. *
Liturghierul Roman
Sâmbãtã din sãptãmâna a 15-a de peste an
Liturghie la alegere, prefațã comunã
verde (alb), III
Lectionar
Mih 2,1-5: Tânjesc dupã câmpii și le jefuiesc, dupã case și le iau.
Ps 9: Nu uita, Doamne, de cei sãrmani ai tãi!
Mt 12,14-21: Le poruncea sã nu-l facã cunoscut, ca sã se împlineascã ceea ce a fost spus prin profetul Isaia.
Meditatia zilei
Sâmbãtã din sãptãmâna a 15-a de peste an

Doamne Dumnezeul nostru, care chemi popoarele să se elibereze de blestemul morţii şi să urmeze calea vieţii, ascultă rugăciunea Bisericii tale, popor în drum spre Paştele veşnic al învierii şi al vieţii. Să spunem împreună:  

R.: Călăuzeşte-ne, Doamne, pe calea ta. 

– Pentru ca Biserica, prin lucrarea de evanghelizare a popoarelor, să descopere lumii înţelepciunea lui Dumnezeu, care ajută în înaintarea pe calea vieţii. Să ne rugăm: R.  

– Pentru ca Biserica şi organizaţiile pentru cooperarea dintre popoare să acţioneze împreună pentru promovarea dreptăţii şi a respectului faţă de lege. Să ne rugăm: R.  

– Pentru ca ţările sărace să poată actualiza modelele de dezvoltare coerente cu valorile culturilor lor. Să ne rugăm: R.  

– Pentru ca ţările bogate să-şi folosească tehnologiile pentru răspândirea unei civilizaţii care să-l ajute pe om să trăiască în pace cu Dumnezeu, cu aproapele şi cu lumea. Să ne rugăm: R.  

– Pentru ca noi să devenim euharistie pentru cei săraci şi suferinzi, convinşi fiind că jertfa făcută din iubire nu distruge viaţa, ci o salvează de egoism şi violenţă. Să ne rugăm: R.  

– Pentru ca ingineria genetică să experimenteze căi noi, fără a compromite integritatea vieţii omeneşti. R. 

 – Pentru ca ajutorul dat ţărilor sărace să nu fie o acoperire pentru exploatarea miturilor iluzorii ale societăţii noastre. R.  

Părinte al vieţii, veghează paşii fiilor tăi. Ei te caută, urmând dorinţa de mântuire pe care ei pus-o în inima lor. Însoţeşte-i cu binecuvântarea ta, pentru ca să nu dea înapoi, ci să fie perseverenţi până la capăt. Prin Cristos Domnul nostru. Amin.