en-USro-RO

| Login
25 septembrie 2020

Rugăciunea Credincioșilor

Timpul Adventului
 
Timpul Crăciunului
 
Timpul Postului Mare
 
Săptămâna Sfântă
 
Sfântul Triduum Pascal
 
Timpul Pascal
 
Timpul de peste an
 
Sfinţii
 

Domnul ascultă rugăciunea celui care-şi recunoaşte duplicitatea şi contradicţiile propriei conduite morale. Să ne rugăm împreună: 

R.: Iartă, Doamne, superficialitatea noastră. 

– Pentru ca toate cuvintele papei în favoarea vieţii, libertăţii şi a păcii, să fie primite în Biserică, precum şi în lume, ca o adevărată propunere de valori umane, apte să inspire angajarea morală individuală, precum şi a popoarelor. Să ne rugăm: R.  

– Pentru ca, sub asistenţa Duhului Sfânt, conferinţa episcopilor să afle curajul de a propune Bisericii noastre linii pastorale, începând de la marginalizările şi sărăcia prezente în teritoriu. Să ne rugăm: R.  

– Pentru ca suferinţa care însoţeşte persoanele bolnave, singure şi dezavantajate, să trezească în comunitatea creştină, adunată în jurul mirelui Isus la banchetul euharistic, răspunsuri concrete de caritate şi solidaritate. Să ne rugăm: R.  

– Pentru ca postul, pe care Evanghelia îl aseamănă cu aşteptarea mirelui, să ne pregătească la o mărturie mai concretă de credinţă şi de iubire. Să ne rugăm: R.  

– Pentru ca bucuria dată nouă de Isus la această Liturghie, să ne ajute să fim credincioşi faţă de datoriile de creştini. Să ne rugăm: R.  

– Pentru creştinii cărora le place să se numească credincioşi, deşi au părăsit practica religioasă. R.  

– Pentru creştinii care consideră angajarea socială ca fiind ceva străin Bisericii. R.  

Trezeşte, Doamne, conştiinţa noastră leneşă şi adormită de păcat şi dă-ne ca, primind judecata cuvântului tău referitor la incoerenţele noastre, să trăim într-o manieră tot mai responsabilă angajarea credinţei. Amin.