en-USro-RO

| Login
18 februarie 2019

Rugăciunea Credincioșilor

Timpul Adventului
 
Timpul Crăciunului
 
Timpul Postului Mare
 
Săptămâna Sfântă
 
Sfântul Triduum Pascal
 
Timpul Pascal
 
Timpul de peste an
 
Sfinţii
 

Calendarul zilei

Luni, 18 februarie 2019

Sfintii zilei
Sf. Francisc Regis Clet, pr. m.;
Fer. Ioan de Fiesole (Fra Angelico), cãlug.
Liturghierul Roman
Luni din sãptãmâna a 6-a de peste an
Liturghie la alegere, prefațã comunã
verde, II
Lectionar
Gen 4,1-15.25: Cain s-a aruncat asupra fratelui sãu Abel și l-a ucis.
Ps 49: Oferã-i lui Dumnezeu jertfa ta de laudã!
Mc 8,11-13: De ce cautã generația aceasta un semn?

Meditatia zilei
Luni din sãptãmâna a 6-a de peste an

Dumnezeule, Părintele nostru, care l-ai trimis pe Fiul tău Isus, ca să-i cheme pe cei păcătoşi la pocăinţă, pleacă-ţi privirea spre noi, care am devenit pământ uscat din cauza păcatului şi aşteptăm întărirea harului tău. 

R.: Doamne, întoarce-ne la tine. 

– Pentru Biserica pe care ai pus-o în lume ca izvor nesecat de har: ca ea să ştie să ceară păcătosului în întregime restabilit prin bucuria iertării, angajarea unei depline participări la viaţa comunităţii. Să ne rugăm: R.  

– Pentru persoanele care administrează dreptatea umană în tribunale: ca ele să aplice legea statului cu dreptate şi echitate, recunoscând că numai tu, Doamne, eşti judecător drept şi milostiv. Să ne rugăm: R.  

– Pentru cei care, împreună cu cei săraci, caută să construiască o societate mai dreaptă şi fraternă: ca iubirea lor să strălucească în lume aşa cum străluceşte lumina în întuneric. Să ne rugăm: R.  

– Pentru persoanele care nu sunt capabile să ierte: ca ele să se lase călăuzite de tine, fiind deschise la cuvântul tău. Să ne rugăm: R.  

– Pentru noi, cei păcătoşi, chemaţi ca şi Levi să-l urmeze pe Isus: ca experienţa sacramentală a iertării să ne facă capabili să iertăm şi să iubim. Să ne rugăm: R.  

– Pentru cei închişi care detestă greşelile comise şi caută să-şi reconstruiască viaţa proprie. R.  

– Pentru persoanele, familiile şi grupurile discriminate din cauza unor prejudecăţi. R.  

Doamne, Părinte ceresc, tu care iertând vinovăţiile oamenilor îţi îndeplineşti promisiunea de a transforma pământul pustiu într-o grădină înflorită, transformă-ne prin suflul Duhului tău, pentru ca să ne renaştem la viaţa cea nouă a Fiului tău, care vieţuieşte şi domneşte în toţi vecii vecilor. Amin.