en-USro-RO

| Login
2 iulie 2020

Rugăciunea Credincioșilor

Timpul Adventului
 
Timpul Crăciunului
 
Timpul Postului Mare
 
Săptămâna Sfântă
 
Sfântul Triduum Pascal
 
Timpul Pascal
 
Timpul de peste an
 
Sfinţii
 

Dumnezeule, Părintele nostru, care l-ai trimis pe Fiul tău Isus, ca să-i cheme pe cei păcătoşi la pocăinţă, pleacă-ţi privirea spre noi, care am devenit pământ uscat din cauza păcatului şi aşteptăm întărirea harului tău. 

R.: Doamne, întoarce-ne la tine. 

– Pentru Biserica pe care ai pus-o în lume ca izvor nesecat de har: ca ea să ştie să ceară păcătosului în întregime restabilit prin bucuria iertării, angajarea unei depline participări la viaţa comunităţii. Să ne rugăm: R.  

– Pentru persoanele care administrează dreptatea umană în tribunale: ca ele să aplice legea statului cu dreptate şi echitate, recunoscând că numai tu, Doamne, eşti judecător drept şi milostiv. Să ne rugăm: R.  

– Pentru cei care, împreună cu cei săraci, caută să construiască o societate mai dreaptă şi fraternă: ca iubirea lor să strălucească în lume aşa cum străluceşte lumina în întuneric. Să ne rugăm: R.  

– Pentru persoanele care nu sunt capabile să ierte: ca ele să se lase călăuzite de tine, fiind deschise la cuvântul tău. Să ne rugăm: R.  

– Pentru noi, cei păcătoşi, chemaţi ca şi Levi să-l urmeze pe Isus: ca experienţa sacramentală a iertării să ne facă capabili să iertăm şi să iubim. Să ne rugăm: R.  

– Pentru cei închişi care detestă greşelile comise şi caută să-şi reconstruiască viaţa proprie. R.  

– Pentru persoanele, familiile şi grupurile discriminate din cauza unor prejudecăţi. R.  

Doamne, Părinte ceresc, tu care iertând vinovăţiile oamenilor îţi îndeplineşti promisiunea de a transforma pământul pustiu într-o grădină înflorită, transformă-ne prin suflul Duhului tău, pentru ca să ne renaştem la viaţa cea nouă a Fiului tău, care vieţuieşte şi domneşte în toţi vecii vecilor. Amin.