en-USro-RO

| Login
14 decembrie 2019

Rugăciunea Credincioșilor

Timpul Adventului
 
Timpul Crăciunului
 
Timpul Postului Mare
 
Săptămâna Sfântă
 
Sfântul Triduum Pascal
 
Timpul Pascal
 
Timpul de peste an
 
Sfinţii
 

Calendarul zilei

Sâmbătă, 14 decembrie 2019

Sfintii zilei
Sf. Ioan al Crucii, pr. înv. **
Liturghierul Roman
Sf. Ioan al Crucii, pr. înv. **
Liturghie proprie, prefațã pentru Advent I
alb, P
Lectionar
1Cor 2,1-10a: Noi vorbim de înțelepciunea tainicã a lui Dumnezeu
Ps 36: Gura celui drept exprimã înțelepciunea 
Lc 14,25-33: Fiecare dintre voi care nu renunțã la tot ceea ce are nu poate fi discipolul meu.
Meditatia zilei
Sâmbãtã din sãptãmâna a 2-a din Advent

Dumnezeule, Părintele nostru, care l-ai trimis pe Fiul tău Isus, ca să-i cheme pe cei păcătoşi la pocăinţă, pleacă-ţi privirea spre noi, care am devenit pământ uscat din cauza păcatului şi aşteptăm întărirea harului tău. 

R.: Doamne, întoarce-ne la tine. 

– Pentru Biserica pe care ai pus-o în lume ca izvor nesecat de har: ca ea să ştie să ceară păcătosului în întregime restabilit prin bucuria iertării, angajarea unei depline participări la viaţa comunităţii. Să ne rugăm: R.  

– Pentru persoanele care administrează dreptatea umană în tribunale: ca ele să aplice legea statului cu dreptate şi echitate, recunoscând că numai tu, Doamne, eşti judecător drept şi milostiv. Să ne rugăm: R.  

– Pentru cei care, împreună cu cei săraci, caută să construiască o societate mai dreaptă şi fraternă: ca iubirea lor să strălucească în lume aşa cum străluceşte lumina în întuneric. Să ne rugăm: R.  

– Pentru persoanele care nu sunt capabile să ierte: ca ele să se lase călăuzite de tine, fiind deschise la cuvântul tău. Să ne rugăm: R.  

– Pentru noi, cei păcătoşi, chemaţi ca şi Levi să-l urmeze pe Isus: ca experienţa sacramentală a iertării să ne facă capabili să iertăm şi să iubim. Să ne rugăm: R.  

– Pentru cei închişi care detestă greşelile comise şi caută să-şi reconstruiască viaţa proprie. R.  

– Pentru persoanele, familiile şi grupurile discriminate din cauza unor prejudecăţi. R.  

Doamne, Părinte ceresc, tu care iertând vinovăţiile oamenilor îţi îndeplineşti promisiunea de a transforma pământul pustiu într-o grădină înflorită, transformă-ne prin suflul Duhului tău, pentru ca să ne renaştem la viaţa cea nouă a Fiului tău, care vieţuieşte şi domneşte în toţi vecii vecilor. Amin.