en-USro-RO

| Login
9 mai 2021

Rugăciunea Credincioșilor

Timpul Adventului
 
Timpul Crăciunului
 
Timpul Postului Mare
 
Săptămâna Sfântă
 
Sfântul Triduum Pascal
 
Timpul Pascal
 
Timpul de peste an
 
Sfinţii
 

Iubiţi fraţi şi surori, să ne unim în vocaţiile noastre cu rugăciunea pe care Cristos o adresează Tatălui şi cu glasul Duhului care este în noi, spunând: 

R.: Doamne, ascultă‑ne. 

– Dă, Doamne, poporului tău zidit pe apostoli zile senine şi roade de bine. Noi te rugăm: R.

– Binecuvântează-i Doamne pe papa, pe episcopi şi pe colaboratorii lor pe care tu îi trimiţi să evanghelizeze şi dă‑le iubire şi înţelepciune. Noi te rugăm: R.

– Luminează-i, Doamne, pe tinerii şi tinerele noastre care fac o alegere decisivă a vieţii şi cheamă noi lucrători în secerişul tău. Noi te rugăm: R.

– Dă, Doamne, tuturor creştinilor o relaţie personală şi profundă cu Cristos, ca să poată comunica cu bucurie altora propria credinţă. Noi te rugăm: R.

– Trezeşte, Doamne, în comunitatea noastră parohială un reînnoit angajament de a evangheliza, prin cuvinte şi fapte, ambientul în care trăim. Noi te rugăm: R.

– Pentru ca şi noi să ne lăsăm evanghelizaţi. R.

– Pentru preoţii, călugării şi călugăriţele din parohia noastră. R.

Doamne, tu ne‑ai chemat pe lume încredinţându‑ne o misiune specială în Biserica ta, şi ne iubeşti cu o iubire veşnică: atrage‑ne tot mai mult la tine şi fă‑ne instrumente ale mântuirii tale. Prin Isus Fiul tău, fratele şi mântuitorul nostru, care vieţuieşte şi domneşte în toţi vecii vecilor. Amin.