en-USro-RO

| Login
16 aprilie 2021

Rugăciunea Credincioșilor

Timpul Adventului
 
Timpul Crăciunului
 
Timpul Postului Mare
 
Săptămâna Sfântă
 
Sfântul Triduum Pascal
 
Timpul Pascal
 
Timpul de peste an
 
Sfinţii
 

Prin tot ce săvârşea în Galileea, Isus era ca o lumină pentru popor şi izvor de mare bucurie. În rugăciunea noastră, să‑i cerem Domnului, să reînnoiască credinţa, încrederea şi bucuria în inimile credincioşilor de astăzi. Să ne rugăm şi să spunem împreună:

R.: Doamne, izvorul bucuriei noastre, ascultă‑ne.

Să ne rugăm pentru sfânta Biserică a lui Dumnezeu, căreia Domnul Isus i‑a încredinţat misiunea de a fi purtătoare de lumină şi bucurie în lume,
– pentru ca oamenii, privind la ea să găsească mângâiere, orientare şi mereu noi motive de speranţă, să ne rugăm: R.

Pentru creştini, martori ai evangheliei în lumea de astăzi, care prin prezenţa lor sunt chemaţi să anunţe în timp şi până la marginile lumii mesajul lui Cristos, răscumpărătorul:
– pentru ca ei să dea mărturie cu bucurie despre vestea cea bună, să ne rugăm: R.

Pentru cei chinuiţi de boală, părăsire şi sărăcie:
– pentru ca ei să găsească în creştini solidaritatea fraternă, promovarea umană şi ajutorul de a se realiza în demnitatea de fii ai lui Dumnezeu, să ne rugăm: R.

Pentru cei care caută bucuria departe de Domnul, căzând în plasa celor care propovăduiesc fericirea pe nişte căi care aduc deziluzii şi răni în inimă ce cu greu se cicatrizează:
– pentru ca ei să nu se piardă în răutate, ci să‑l poată întâlni pe Domnul care este cale, adevăr şi viaţă, să ne rugăm: R.

Pentru comunitatea noastră parohială:
– pentru ca cei îndepărtaţi să poată găsi în ea roadele Duhului: credinţa, bucuria şi pacea, să ne rugăm: R.

Trimite‑ne, Doamne, Duhul adevărului tău, pentru ca vestea cea bună pe care Fiul tău ne-a predicat-o să ne transforme inimile şi să ne reînnoiască existenţa. Aşa te rugăm prin Cristos Domnul nostru. Amin.