en-USro-RO

| Login
17 august 2018

Rugăciunea Credincioșilor

Timpul Adventului
 
Timpul Crăciunului
 
Timpul Postului Mare
 
Săptămâna Sfântă
 
Sfântul Triduum Pascal
 
Timpul Pascal
 
Timpul de peste an
 
Sfinţii
 

Calendarul zilei

Vineri, 17 august 2018

Sfintii zilei
Ss. Miron, pr. m.; Eusebiu, pp.; Beatrice, cãlug.
Liturghierul Roman
Vineri din sãptãmâna a 19-a de peste an
Liturghie la alegere, prefațã comunã
verde, III
Lectionar
Ez 16,1-15.60.63 (16,59-63): Frumusețea ta era desãvârșitã datoritã strãlucirii cu care eu te-am înzestrat; la adãpostul faimei tale, ai ajuns o desfrânatã. (Îmi voi aminti de alianța mea fãcutã cu tine; tu îți vei aminti de cãile tale și te vei umili.)
Ps Is 12,2-3.4bcd.5-6: Veți scoate apã cu bucurie din izvoarele mântuirii.
Mt 19,3-12: Din cauza împietririi inimii voastre v-a permis Moise sã vã lãsați soțiile. De la început însã nu a fost așa
.
Meditatia zilei
Vineri din sãptãmâna a 19-a de peste an

În sărbătoarea sfântului Toma de Aquino, care şi‑a consacrat întreaga viaţă studierii cunoaşterii lui Dumnezeu, să ne adresăm Tatălui, izvorul înţelepciunii, rugându‑l şi spunând: 

R.: Doamne, dă‑ne înţelepciunea ta.

– Pentru ca Biserica să pună întotdeauna în favoarea studiului teologiei cele mai bune resurse ale geniului uman şi ale credinţei luminate de iubire. Să ne rugăm: R. 

– Pentru ca în munca de înţelegere şi răspândire a adevărului, teologii să fie călăuziţi numai de iubirea lui Dumnezeu şi de fidelitatea faţă de om. Să ne rugăm: R. 

– Pentru ca poporul lui Dumnezeu să-şi aprofundeze propria credinţă, convins fiind că pentru a crede mai mult este nevoie să cunoască mai mult şi să înţeleagă mai mult. Să ne rugăm: R.  

– Pentru ca toţi cateheţii parohiei noastre să înţeleagă, să creadă, să iubească şi să mărturisească ceea ce învaţă. Să ne rugăm: R. 

– Pentru ca orice vestire a adevărului să fie însoţită de mărturia şi de sfinţenia vieţii, care sunt dovada prezenţei eficiente a lui Cristos în lume. Să ne rugăm: R. 

– Pentru institutele noastre teologice. R.

– Pentru seminariştii din dieceza noastră. R.  

Doamne, care ne dai în sfântul Toma de Aquino un luminos exemplu de înţelepciune şi sfinţenie, ascultă rugăciunile noastre şi fă ca orice studiu uman să fie întotdeauna orientat spre slujirea împărăţiei tale. Prin Cristos Domnul nostru. Amin.