en-USro-RO

| Login
23 ianuarie 2020

Rugăciunea Credincioșilor

Timpul Adventului
 
Timpul Crăciunului
 
Timpul Postului Mare
 
Săptămâna Sfântă
 
Sfântul Triduum Pascal
 
Timpul Pascal
 
Timpul de peste an
 
Sfinţii
 

Fraţilor, în sfântul Ioan Bosco ne amintim şi cinstim un apostol înflăcărat al tinerilor. De aceea, să îndreptăm rugăciunile noastre către Dumnezeu Tatăl, pentru că el este izvorul vieţii şi al sfinţeniei. Să spunem împreună: 

R.: Doamne, ascultă‑ne. 

– Pentru ca Biserica ta, Doamne, să fie o adevărată învăţătoare şi expertă în umanitate pentru toate generaţiile care se apropie de ea cu încredere, în căutarea sensului vieţii. Să ne rugăm: R. 

– Pentru ca toţi cei care se dedică educaţiei tinerilor, ca să transmită, Doamne, valorile perene ale vieţii şi siguranţa că tu eşti alături întotdeauna de toţi oamenii. Să ne rugăm: R. 

– Pentru ca nimeni, Doamne, să nu caute să fascineze generaţiile tinere cu speranţe şi promisiuni efemere, ci să le pregătească un viitor senin. Să ne rugăm: R. 

– Pentru ca toţi creştinii să împărtăşească suferinţele şi dramele tinerilor marginalizaţi şi să‑i ajute să‑şi redobândească încrederea în paternitatea ta milostivă. Să ne rugăm: R. 

– Pentru ca instituţiile noastre politice şi economice, renunţând la profitul propriu, să ofere noi locuri de muncă pentru tinerii care aşteaptă de mult un loc demn de muncă. Să ne rugăm: R.  

– Pentru şcolile de orice grad. R.

– Pentru tinerii din parohia noastră. R.  

Ascultă, te rugăm, Doamne, cererile noastre. Mijlocirea sfântului Ioan Bosco să le prezinte în faţa ta, care eşti dătătorul oricărui bine, pentru ca să ne încredem tot mai mult în providenţa ta infinită. Prin Cristos, Domnul nostru.