en-USro-RO

| Login
25 februarie 2021

Rugăciunea Credincioșilor

Timpul Adventului
 
Timpul Crăciunului
 
Timpul Postului Mare
 
Săptămâna Sfântă
 
Sfântul Triduum Pascal
 
Timpul Pascal
 
Timpul de peste an
 
Sfinţii
 

Calendarul zilei

Fraţilor, Dumnezeu îndelung aşteptat, după ce a vorbit oamenilor în mai multe feluri, la împlinirea timpurilor, s a revelat prin Fiul său Isus şi prin darul Duhului care instruieşte inima noastră. Să înălţăm, aşadar, cu încredere mâinile noastre în rugăciune, spunând:

R.: Doamne, mântuieşte ne!

– Pentru ca intervenţia Bisericii în dialogul internaţional să aducă solidaritate faţă de cei săraci, speranţă pentru cei nefericiţi, pace pentru toţi oamenii. Să ne rugăm: R.

– Pentru ca toţi creştinii să simtă misiunea de a promova unitatea voită de Tatăl şi să colaboreze cu iubire pe calea ecumenismului. Să ne rugăm: R.

– Pentru ca blândeţea şi umilinţa inimii să dizolve tensiunile care rănesc comunităţile şi familiile noastre. Să ne rugăm: R.

– Pentru ca toţi cei care încearcă să construiască fericirea pe bunăstarea materială, să descopere că toţi suntem săraci şi nevoiaşi de eliberarea adusă de Cristos. Să ne rugăm: R.

– Pentru ca să ne lăsăm vindecaţi de Isus, medicul trupurilor şi sufletelor noastre. Să ne rugăm: R.

– Pentru ca Domnul să ne elibereze de ispita de a exclude pe cineva din comunitatea noastră. R.
– Pentru cei care au nevoie să fie iertaţi. R.

Părinte sfânt, care ai stabilit pentru om o istorie de mântuire, continuă să ne asişti cu darul Duhului tău şi nu permite ca prezenţa răului să sufoce viaţa împărăţiei. Prin Cristos Domnul nostru. Amin.