en-USro-RO

| Login
9 mai 2021

Rugăciunea Credincioșilor

Timpul Adventului
 
Timpul Crăciunului
 
Timpul Postului Mare
 
Săptămâna Sfântă
 
Sfântul Triduum Pascal
 
Timpul Pascal
 
Timpul de peste an
 
Sfinţii
 

Fraţilor, Dumnezeu îndelung aşteptat, după ce a vorbit oamenilor în mai multe feluri, la împlinirea timpurilor, s a revelat prin Fiul său Isus şi prin darul Duhului care instruieşte inima noastră. Să înălţăm, aşadar, cu încredere mâinile noastre în rugăciune, spunând:

R.: Doamne, mântuieşte ne!

– Pentru ca intervenţia Bisericii în dialogul internaţional să aducă solidaritate faţă de cei săraci, speranţă pentru cei nefericiţi, pace pentru toţi oamenii. Să ne rugăm: R.

– Pentru ca toţi creştinii să simtă misiunea de a promova unitatea voită de Tatăl şi să colaboreze cu iubire pe calea ecumenismului. Să ne rugăm: R.

– Pentru ca blândeţea şi umilinţa inimii să dizolve tensiunile care rănesc comunităţile şi familiile noastre. Să ne rugăm: R.

– Pentru ca toţi cei care încearcă să construiască fericirea pe bunăstarea materială, să descopere că toţi suntem săraci şi nevoiaşi de eliberarea adusă de Cristos. Să ne rugăm: R.

– Pentru ca să ne lăsăm vindecaţi de Isus, medicul trupurilor şi sufletelor noastre. Să ne rugăm: R.

– Pentru ca Domnul să ne elibereze de ispita de a exclude pe cineva din comunitatea noastră. R.
– Pentru cei care au nevoie să fie iertaţi. R.

Părinte sfânt, care ai stabilit pentru om o istorie de mântuire, continuă să ne asişti cu darul Duhului tău şi nu permite ca prezenţa răului să sufoce viaţa împărăţiei. Prin Cristos Domnul nostru. Amin.