en-USro-RO

| Login
16 aprilie 2021

Rugăciunea Credincioșilor

Timpul Adventului
 
Timpul Crăciunului
 
Timpul Postului Mare
 
Săptămâna Sfântă
 
Sfântul Triduum Pascal
 
Timpul Pascal
 
Timpul de peste an
 
Sfinţii
 

Fraţilor, Dumnezeu este bun şi se lasă găsit de cel care l caută. Întăriţi de siguranţa că Isus Cristos Domnul este acelaşi ieri, astăzi şi totdeauna, să ne lăsăm conduşi de el în a cere Tatălui lucrurile de care avem nevoie şi să spunem:

R.: Dumnezeule, Tatăl Domnului nostru Isus Cristos, ascultă ne!

– Pentru ca Biserica, mărturisind adevărul evangheliei, să ştie să dialogheze senin cu toţi oamenii. Să ne rugăm: R.

– Pentru ca acei creştini care suferă din cauza persecuţiei sau negării drepturilor lor, să privească spre Cristos cel răstignit, victorios asupra păcatului şi al morţii. Să ne rugăm: R.

– Pentru ca responsabilii vieţii publice să acţioneze în adevăr, dreptate şi respect faţă de orice persoană. Să ne rugăm: R.

– Pentru ca teologii, cateheţii şi toţi cei care au misiunea de a răspândi cuvântul lui Dumnezeu, să iradieze lumina adevărului prin doctrină şi viaţă. Să ne rugăm: R.

– Pentru ca toţi cei care se întreabă asupra destinului omului, să afle răspuns în mesajul evangheliei şi în atitudinea milostivă a creştinilor. Să ne rugăm: R.

– Pentru cei care îşi sacrifică timpul în ajutorarea celor nevoiaşi. R.
– Pentru ca nici un om să nu fie exploatat, înşelat, sau luat în râs. R.

Părinte bun, noi te rugăm în numele Fiului tău Isus şi suntem încrezători în bunătatea ta. Nu privi la meritele noastre, ci la jertfa desăvârşită a lui Cristos, care vieţuieşte şi domneşte în toţi vecii vecilor. Amin.