en-USro-RO

| Login
9 mai 2021

Rugăciunea Credincioșilor

Timpul Adventului
 
Timpul Crăciunului
 
Timpul Postului Mare
 
Săptămâna Sfântă
 
Sfântul Triduum Pascal
 
Timpul Pascal
 
Timpul de peste an
 
Sfinţii
 

Isus ne arată calea adevărată a libertăţii, care se naşte dintr-o inimă purificată şi docilă faţă de Duhul Sfânt. De aceea, să ne rugăm împreună şi să spunem: 

R.: Doamne, purifică inima noastră. 

– Pentru ca păstorii Bisericii să aibă o atitudine paternă pentru a-i stimula pe credincioşi la angajament şi totodată să-i sprijine în slăbiciunea lor. Să ne rugăm: R. 

– Pentru ca toţi cei care nu l-au cunoscut pe Cristos, să fie determinaţi prin mărturia bucuroasă a credincioşilor să îmbrăţişeze credinţa creştină, singura care poate da mântuirea. Să ne rugăm: R. 

– Pentru ca toţi creştinii să ştie să vadă aspectele pozitive ale fiecărei religii şi să aibă cu ele un dialog bazat pe respect şi dragoste. Să ne rugăm: R. 

– Pentru ca toţi cei care trăiesc într-o poziţie socială mai elevată, să nu se lase seduşi de luxul şi de plăcerile vieţii, ci să păstreze totdeauna o teamă sfântă de Dumnezeu, care ne îndeamnă la convertire şi purificarea inimii noastre. Să ne rugăm: R. 

– Pentru ca, mai înainte de a-i judeca pe alţii, să privim înlăuntrul nostru şi să-i cerem lui Dumnezeu să ne înveţe convertirea şi purificarea inimii noastre. Să ne rugăm: R. 

– Pentru ca educatorii să ceară darul înţelepciunii. R.
– Pentru ca tot mai des să ne întrebăm conştiinţa noastră. R. 

Doamne, care iubeşti pe poporul tău şi eliberezi de orice jug al asupririi, priveşte la rugăciunea fiilor tăi, pentru ca, eliberaţi de orice apăsare a răului, să slujească cu o inimă liberă şi senină. Prin Cristos Domnul nostru. Amin.