en-USro-RO

| Login
9 mai 2021

Rugăciunea Credincioșilor

Timpul Adventului
 
Timpul Crăciunului
 
Timpul Postului Mare
 
Săptămâna Sfântă
 
Sfântul Triduum Pascal
 
Timpul Pascal
 
Timpul de peste an
 
Sfinţii
 

Cuvântul lui Isus ne angajează personal. Să-i cerem Domnului, în rugăciunea noastră, să ne dea puterea de a realiza prin faptele carităţii cuvântul pe care l-am primit în inima noastră. Să ne rugăm, spunând împreună: 

R.: Părinte, converteşte-ne la iubirea ta. 

Să ne rugăm pentru sfânta Biserică a lui Dumnezeu.
– Pentru ca revelaţia iubirii lui Dumnezeu faţă de noi să trezească în instituţiile şi lucrările răspândite pe pământ energiile reînnoirii şi dorinţa de a împărtăşi frăţeşte cu cel nevoiaş, să ne rugăm: R. 

Pentru creştinii din întreaga lume: angajarea lor fundamentală este să frângă barierele egoismului şi să se deschidă cu generozitate faţă de ceilalţi.
– Pentru ca prin respectarea fraţilor săraci, să arate adevărul iubirii lor faţă de Tatăl care este în ceruri, să ne rugăm: R. 

Pentru cei care se opun oricărei forme de discriminare, rasism şi violenţă.
– Pentru ca să găsească în Dumnezeu, Tatăl milostiv şi în Cristos, primul dintre cei nonviolenţi, modelul pentru angajarea lor în societate, să ne rugăm: R. 

Pentru cei descurajaţi, ignoraţi, exploataţi.
– Pentru ca întâlnind solidaritatea în fapte a creştinilor să regăsească o nouă încredere în ei înşişi şi puterea de rezolvare a tuturor dificultăţilor, să ne rugăm: R. 

Pentru comunitatea noastră parohială: ea este vie în măsura în care există înţelegere, respect reciproc şi nimeni nu se simte exclus.
– Pentru ca participarea la aceeaşi pâine euharistică să mărească în noi credinţa şi să strălucească în dragostea noastră, să ne rugăm: R. 

Dumnezeule, Părintele nostru, tu ne-ai creat după chipul şi asemănarea ta. Fă-ne capabili, după exemplul paternităţii tale, să trăim în prietenie, dragoste şi milostivire faţă de toţi. Prin Cristos Domnul nostru. Amin.