en-USro-RO

| Login
27 noiembrie 2020
Sfinti  »  Litera B   Search
Sf. Brigitta, călug., patroană a Europei
Sf. Brigitta, călug., patroană a Europei
23 Iulie

Pe când era doar o copilă, Brigita, după ce a ascultat o predică despre pătimirea lui Isus, a avut cu el un dialog profund, care i-a rămas imprimat pentru totdeauna în memorie. La întrebarea: “O, iubitul meu Domn, cine te-a adus în această stare?”, a simţit că i se răspunde: “Toţi cei care mă uită şi dispreţuiesc iubirea mea!” Copila s-a hotărât atunci să-l iubească pe Isus cu toată inima pentru totdeauna.

Sf. Bruno, pr. *
Sf. Bruno, pr. *
06 Octombrie

Bruno s-a născut la Köln, în jurul anului 1035, din familia nobilă Hartenfaust, şi, după primele studii în oraşul său, a fost trimis la cea mai bună universitate din regiune, Şcoala Episcopală din Reims, pentru a trece apoi la prestigioasa şcoală din Tours, unde a şi ajuns maestru în filozofie. Întors în patrie, a studiat teologia şi a fost sfinţit preot. Nu a rămas însă mult timp aici, pentru că episcopul din Reims, în 1056, l-a voit mai întâi profesor în şcoala sa şi apoi rector, când maestrul, şi el purtând numele de Bruno, care ocupa acest post, s-a retras în viaţa monastică.

Sfânta Bianca, regină
Sfânta Bianca, regină
14 Ianuarie
*
Sfinţirea Bazilicilor „Sf. Petru” şi „Sf. Paul” *
Sfinţirea Bazilicilor „Sf. Petru” şi „Sf. Paul” *
18 Noiembrie
După Edictul din Milano (313), prin care împăratul Constantin acorda libertate Bisericii creştine, multe dintre edificiile publice, zidite pe cheltuiala împăratului (bazileul) şi numite bazilici, au fost transformate în lăcaşuri de închinare pentru credincioşii creştini, păstrându-şi numele de bazilică, nume de la care provine cuvântul „biserică”, şi care ulterior a fost atribuit tuturor lăcaşurilor de cult.
Pagina 2 din 2First   Precedentul   1  [2]  Urmatorul   Ultimul