en-USro-RO

| Login
27 noiembrie 2020
Sfinti  »  Litera I   Search
Sf. Isidor Plugarul, m.
Sf. Isidor Plugarul, m.
15 Mai

Deşi numele Isidor este de origine păgână (Isis este zeitate egipteană a fertilităţii şi a naturii, doron = dar; Isidor – dar al fertilităţii, al naturii), el a fost purtat de cel puţin zece sfinţi înscrişi în Martirologiul Roman, care ne dovedesc că harul lui Dumnezeu sfinţeşte şi firea omului, şi numele.

Fer. Ieremia Valahul, călug.
Fer. Ieremia Valahul, călug.
08 Mai

La 29 iunie 1556, în sărbătoarea Sfinţilor Petru şi Pavel, se născu cuviosul Ieremia despre care se poate scrie întocmai ceea ce este scris despre Iob: „om simplu şi drept, care se temea de Dumnezeu şi se ferea de păcat” deoarece a fost prin excelenţă un om simplu, desăvârşit din orice punct de vedere, plin de frica lui Dumnezeu, fugind de orice rău, model de perfecţiune şi de sfinţenie.

Sf. Iudita, văduvă
Sf. Iudita, văduvă
05 Mai

Sfânta Iudita era de loc din Turingia; rămasă văduvă, s-a retras într-un ţinut nelocuit din apropiere de Kulmsee, şi aici a trăit în cea mai mare austeritate, până la moartea sa, în 1260. Este una din grupul de femei nobile şi curajoase, care, rămânând văduve, au ales calea unei vieţi dăruite cu totul lui Dumnezeu şi unei intense trăiri spirituale.

Sf. Iacob, ap.
Sf. Iacob, ap.
03 Mai

Iacob cel Mic este numit astfel deoarece era cel mai mic de statură în raport cu celălalt apostol, fratele sfântului Ioan, care purta acelaşi nume.

Sf. Iosif Muncitorul
Sf. Iosif Muncitorul
01 Mai

Pentru a pune în evidenţă valoarea şi nobleţea muncii, Biserica ne invită să reflectăm la situaţia de muncitor a Sfântului Iosif. Sărbătoarea de la 1 mai a Sfântului Iosif înlocuieşte sărbătoarea Sfântului Iosif, Patronul Bisericii Universale, stabilită de Pius al IX-lea în 1847.

Sfântul Ildefons, ep.
Sfântul Ildefons, ep.
23 Ianuarie
*
Sfântul Ilariu, ep. înv. *
Sfântul Ilariu, ep. înv. *
13 Ianuarie

S-a născut la Poitiers, la începutul secolului al IV-lea. Ales episcop al acelui oraş în jurul anului 350, a luptat cu zel împotriva ereziei ariene şi a fost exilat de împăratul Constanţiu. A scris o operă plină de înţelepciune şi de ştiinţă pentru a apăra credinţa catolică şi a explica Sfânta Scriptură. A murit în anul 367.

Sfântul Iulian, m.
Sfântul Iulian, m.
09 Ianuarie

Martiriul sfântului Iulian ne este prezentat de către Martirologium Romanum, într-un stil care îi atribuie o însemnătate deosebită: „La Antiohia (istoricii ne spun că, în realitate, este vorba despre localitatea Antinoe), sub împăraţii Diocleţian şi Maximilian, s-a petrecut naşterea la cele veşnice a sfinţilor Iulian Martirul şi Vasilica, fecioară, soţia aceluiaşi Iulian.

Sfântul Nume al lui Isus
Sfântul Nume al lui Isus
03 Ianuarie

Acesta este acel Nume preasfânt care a fost atât de mult dorit de părinţii noştri, cu atâtea nelinişti aşteptat, de atâtea încetineli întârziat, de atâtea suspine invocat, de atâtea lacrimi implorat, dar care numai în timpul harului ne-a fost dăruit.

Pagina 4 din 4First   Precedentul   1  2  3  [4]  Urmatorul   Ultimul