en-USro-RO

| Login
1 martie 2021
Sfinti  »  Litera S   Search

Cautare Sfinti

Indice Alfabetic Sfinti

A B C D E F G H I Î J K L M N O P R S Ş T Ț U V X Z

Calendarul zilei

Sf. Stanislau Kostka, călug.
Sf. Stanislau Kostka, călug.
13 Noiembrie
Stanislau a fost copilul mai mic al familiei Kostka, familie de nobili polonezi din ţinutul Rostkov. S-a născut în anul 1590 şi a primit o creştere îngrijită din partea mamei, care i-a transmis o devoţiune adâncă faţă de Preacurata Fecioară Maria.
Sf. Stanislau, ep. m. *
Sf. Stanislau, ep. m. *
11 Aprilie

El este figura tipică a păstorului care nu a avut frică să-şi ridice glasul în apărarea valorilor morale, chiar şi atunci când vestirea evangheliei cenzurează viaţa oamenilor puternici. Aceştia, văzându-se demascaţi, răspund cu folosirea violenţei, dar, în timp ce gândesc să-i reducă la tăcere pe cei care îi incomodează, crează martiri ale căror voci răsună apoi peste veacuri.

Sfântul Sebastian, m. *
Sfântul Sebastian, m. *
20 Ianuarie

A fost martirizat la Roma, la începutul prigoanei lui Diocleţian. Încă din vechime, credincioşii i-au venerat mormântul, aflat pe Via Appia, ad catacumbas.

SFINŢIREA BAZILICII DIN LATERAN
SFINŢIREA BAZILICII DIN LATERAN
09 Noiembrie

Sărbătoarea de astăzi, sfinţirea Bazilicii „Preasfântului Mântuitor” sau a Sfântului Ioan din Lateran, nu contrazice mărturia Sfântului Iustin sau cuvântul lui Cristos. Respectând porunca şi datoria de a face rugăciune întotdeauna şi pretutindeni, încă din timpul Apostolilor, creştinii au ales anumite locuri în care să se întâlnească pentru a se ruga împreună, pentru a proclama şi asculta cuvântul lui Dumnezeu.

Ss. Silvestru I, pp. *
Ss. Silvestru I, pp. *
31 Decembrie
În timpul persecuţiei lui Diocleţian, el şi-a mărturisit credinţa şi, pentru acest motiv, în 314, a fost ales ca episcop al Romei. Prezenţa şi iniţiativele împăratului Constantin au reuşit însă să pună puţin în umbră figura acestui papă.
Pagina 2 din 2First   Precedentul   1  [2]  Urmatorul   Ultimul