en-USro-RO

| Login
15 iulie 2018

Cautare Sfinti

Indice Alfabetic Sfinti

A B C D E F G H I Î J K L M N O P R S Ş T Ț U V X Z

Calendarul zilei

Duminică, 15 iulie 2018

Sfintii zilei
Ss. Bonaventura, ep. înv.; Vladimir
Liturghierul Roman
† DUMINICA a 15-a de peste an
Liturghie proprie, Gloria, Credo, prefațã duminicalã
verde, III
Lectionar
Am 7,12-15: Mergi și profețește poporului meu, Israel!
Ps 84: Aratã-ne, Doamne, îndurarea ta și dã-ne mântuirea ta!
Ef 1,3-14 (1,3-10): Dumnezeu ne-a ales în el mai înainte de întemeierea lumii.
Mc 6,7-13: Prima trimitere a ucenicilor.


Sf. Dominic Savio

(2 aprilie 1842 - 9 martie 1857)


A fost unul dintre cei mai buni tineri care au trecut prin Oratoriul înfiinţat de Don Bosco. Pe el l-au impresionat foarte mult gândurile pe care le-a expus don Bosco într-o predică: este voinţa lui Dumnezeu ca toţi să devenim sfinţi; este destul de uşor să reuşim; o răsplată mare este pregătită în cer pentru cine devine sfânt. Acea predică pentru Dominic a fost scânteia care i-a înflăcărat inima, iar Don Bosco i-a dezvăluit şi simplaformulă a sfinţeniei:

„- mai întâi FII VESEL. Ceea ce te tulbură şi-ţi risipeşte pacea nu vine de la Domnul.
- în al doilea rând, ÎNDEPLINEŞTE-ŢI DATORIILE de a studia şi de a te ruga! Fii atent la şcoală, fii plin de râvnă la studiu şi la rugăciune.
- şi apoi FĂ BINELE ALTORA! Ajută-ţi mereu colegii, chiar dacă ţi se cer anumite sacrificii. „Sfinţenia” este cuprinsă în toate acestea!”

Dominic Savio a murit la vârsta de aproape 15 ani. Atunci când a murit, Don Bosco a hotărât să-i scrie viaţa îndeplinind dorinţa multor tineri care doreau să-l cunoască mai îndeaproape. După aproape o sută de ani, în anul 1954, Dominic Savio a fost declarat „sfânt”: astfel Biserica l-a propus ca un model pentru toţi tinerii din lume. Copiii şi tinerii de astăzi, cunoscându-i viaţa, sunt invitaţi să-i urmeze exemplul.