en-USro-RO

Inregistrare | Login
15 decembrie 2017

Cautare Sfinti

Indice Alfabetic Sfinti

A B C D E F G H I Î J K L M N O P R S Ş T Ț U V X Z

Calendarul zilei

Vineri, 15 decembrie 2017

Sfintii zilei
Sf. Virginia, văduvă
Liturghierul Roman
Vineri din săptămâna a 2-a din Advent
Liturghie proprie, prefaţă pentru Advent I
violet, II
Lectionar
Is 48,17-19: O, dacă ai fi fost atent la poruncile mele!
Ps 1: Cel ce te urmează pe tine, Doamne, va avea lumina vieţii.
Mt 11,16-19: Nici pe Ioan, nici pe Fiul Omului nu-i ascultă.
Meditatia zilei
Vineri din săptămâna a 2-a din Advent

Sf. Dominic Savio

(2 aprilie 1842 - 9 martie 1857)


A fost unul dintre cei mai buni tineri care au trecut prin Oratoriul înfiinţat de Don Bosco. Pe el l-au impresionat foarte mult gândurile pe care le-a expus don Bosco într-o predică: este voinţa lui Dumnezeu ca toţi să devenim sfinţi; este destul de uşor să reuşim; o răsplată mare este pregătită în cer pentru cine devine sfânt. Acea predică pentru Dominic a fost scânteia care i-a înflăcărat inima, iar Don Bosco i-a dezvăluit şi simplaformulă a sfinţeniei:

„- mai întâi FII VESEL. Ceea ce te tulbură şi-ţi risipeşte pacea nu vine de la Domnul.
- în al doilea rând, ÎNDEPLINEŞTE-ŢI DATORIILE de a studia şi de a te ruga! Fii atent la şcoală, fii plin de râvnă la studiu şi la rugăciune.
- şi apoi FĂ BINELE ALTORA! Ajută-ţi mereu colegii, chiar dacă ţi se cer anumite sacrificii. „Sfinţenia” este cuprinsă în toate acestea!”

Dominic Savio a murit la vârsta de aproape 15 ani. Atunci când a murit, Don Bosco a hotărât să-i scrie viaţa îndeplinind dorinţa multor tineri care doreau să-l cunoască mai îndeaproape. După aproape o sută de ani, în anul 1954, Dominic Savio a fost declarat „sfânt”: astfel Biserica l-a propus ca un model pentru toţi tinerii din lume. Copiii şi tinerii de astăzi, cunoscându-i viaţa, sunt invitaţi să-i urmeze exemplul.