en-USro-RO

| Login
21 august 2019

Cautare Sfinti

Indice Alfabetic Sfinti

A B C D E F G H I Î J K L M N O P R S Ş T Ț U V X Z

Calendarul zilei

Miercuri, 21 august 2019

Sfintii zilei
Sf. Pius al X-lea, pp. **
Liturghierul Roman
Sf. Pius al X-lea, pp. **
Liturghie proprie, prefațã pentru sfinți
alb, P
Lectionar
1Tes 2,2b-8: Ne-ar fi plãcut sã vã dãm nu numai evanghelia lui Dumnezeu, ci și sufletele noastre 
Ps 88: Îndurãrile tale, Doamne, în veci le voi cânta 
In 21,15-17: Paște mielușeii mei! Paște oile mele!
Meditatia zilei
Miercuri din sãptãmâna a 20-a de peste an

SFÂNTA FAUSTINA KOWALSKA
 
călugăriţă

(1905-1938)

Elena Kowalska s-a născut în 1905, al treilea din cei 10 copii din familia sa. A făcut doar trei ani de şcoală. A lucrat apoi ca slujitoare la diferite familii. După ce a fost respinsă de mai multe ordine religioase, la 1 august 1925 a devenit călugăriţă în cadrul Congregaţiei Surorilor Fecioarei Îndurării, în Varşovia, Polonia; ordinul se dedica în principal asistenţei şi educaţiei tinerelor aflate în dificultăţi. Ea şi-a luat ca nume de călugăriţă sora Maria Faustina a Preasfântului Sacrament. În cei 13 ani cât a mai trăit, a servit în diferite case ale ordinului, ca şi bucătăreasă, grădinăreasă şi portar.

Ea a avut o devoţiune specială pentru Neprihanita Fecioară, faţă de Euharistie şi Spovadă, ceea ce a condus-o la o viaţă interioară mistică profundă. A început să aibă viziuni, să primească revelaţii şi să experimenteze stigmate ascunse. Aceste experienţe mistice ea şi le-a notat într-un jurnal; fiind aproape analfabetă, jurnalul a fost scris fonetic, fără semne de punctuaţie, având aproape 700 de pagini. O traducere greşită a ajuns la Roma în 1958, textul fiind catalogat ca eretic. Atunci când Karol Wojtyla (Papa Ioan Paul al II-lea) a devenit Arhiepiscop de Cracovia, i s-a cerut să reanalizeze textul. El a cerut o traducere mai bună, iar Vaticanul şi-a dat seama că în loc de erezii, textele sorei Faustina proclamau iubirea lui Dumnezeu. Ele au fost publicate sunt titlul "Îndurarea Divină în sufletul meu".

În anii '30, sora Faustina a primit de la Isus un mesaj de îndurare, fiind rugată să îl răspândească în întreaga lume. Mesajul de îndurare din partea lui Dumnezeu era adresat fiecărei persoane în parte, precum şi omenirii ca întreg. Isus a cerut să se picteze o imagine a Sa, sub care să scrie: "Isuse, cred în Tine". Sorei Faustina i s-a mai cerut să fie un model pentru ceilalţi, să îşi trăiască întreaga viaţă ca sacrificiu, imitând viaţa lui Cristos. Ea a cerut să fie realizată această pictură în 1935, care prezintă raze roşii şi albe izvorând din Preasfânta Inimă a lui Cristos.

"Apostolii Îndurării Divine" reprezintă o mişcare formată din preoţi, călugări şi laici, inspiraţi de experienţele sorei Faustina; ei răspândesc învăţătura despre misterul Îndurării Divine şi invocă îndurarea lui Dumnezeu asupra păcătoşilor. Aprobată în 1996 în Arhidieceza de Cracovia, mişcarea s-a răspândit mai apoi în numeroase ţări. Sora Kowalska fusese deja beatificată la 18 aprilie 1993, de către Papa Ioan Paul al II-lea.