en-USro-RO

| Login
6 martie 2021
Sfinti  »  Martie   Search

Cautare Sfinti

Indice Alfabetic Sfinti

A B C D E F G H I Î J K L M N O P R S Ş T Ț U V X Z

Martie

Martie
Sf. Benedicta, călug.
Sf. Benedicta, călug.
16 Martie
Fiică a unei familii înstărite din oraşul Assisi, a fost profund mişcată şi puternic atrasă de viaţa nouă pe care o începuseră concetăţenii ei, Francisc al lui Bernardone şi Clara Offreduccio; viaţă de sărăcie, de muncă, de iubire şi negrăită bucurie 
Sf. Luiza de Marillac, călug.
Sf. Luiza de Marillac, călug.
15 Martie
Portretul artistic făcut de Sfântul Vincenţiu de Paul descrie chipul sfintei amintite astăzi: umilă, inteligentă şi supusă colaboratoare a marelui sfânt al carităţii. „Singur Dumnezeu ştie ce tărie sufletească are această femeie”.
Sf. Longin, m.
Sf. Longin, m.
15 Martie
După o veche tradiţie, acesta ar fi fost numele ostaşului trimis să se asigure că Isus cel răstignit pe cruce era mort cu adevărat. Pentru aceasta, şi-a ridicat suliţa şi, prin partea dreaptă a crucificatului, i-a străpuns inima. 
Sf. Matilda, regină
Sf. Matilda, regină
14 Martie
Sfânta Matilda a fost soţia regelui Henric I, numit Păsărarul, care, în anul 919, a luat în stăpânire regatul Germaniei, urmaşii lui Henric I, dinastia Ottonilor, au dus regatul pe culmea strălucirii, ajungând să se considere urmaşi ai Imperiului Roman de Apus. 
Sf. Teodora, m.
Sf. Teodora, m.
13 Martie
Teodora este forma feminină a numelui personal Theodoros, un nume foarte frecvent chiar la grecii din antichitate. Creştinii l-au preluat cu bucurie, deoarece înseamnă: „dăruit, dăruită de Dumnezeu”. 

Sf. Maximilian, m.
Sf. Maximilian, m.
12 Martie
În ceata numeroasă a martirilor din Numidia (ţinut aflat astăzi în Algeria) se află şi fiul unui ofiţer însărcinat cu recrutarea ostaşilor pentru armata imperială; se numea Maximilian.
Sf. Rozina
Sf. Rozina
11 Martie
*
Ss. 40 de soldaţi, m.
Ss. 40 de soldaţi, m.
10 Martie
În multe părţi ale Bisericii creştine, la 10 martie în Biserica de Apus, se comemorează amintirea unui grup de patruzeci de ostaşi, care, pentru credinţa lor statornică faţă de Cristos, au suferit moarte de martiri prin îngheţare într-un loc din părţile Armeniei. 
Sf. Simpliciu, pp.
Sf. Simpliciu, pp.
10 Martie
Sfântul Simpliciu a păstorit Biserica lui Cristos în calitate de episcop al Romei şi papă între anii 468-483. Era o perioadă de mari frământări, atât pentru Biserică, cât şi pentru Imperiul Roman.
Sf. Francisca Romana, călug.
Sf. Francisca Romana, călug.
09 Martie
Născută în anul 1384, dintr-o familie nobilă, a primit o educaţie elevată pentru o copilă din acel timp. Se pricepea la artă şi la literatură şi cunoştea bine Divina comedie.Creştină convinsă, admira viaţa din mănăstiri, dar drumul ei a fost căsătoria. 
Sf. Ioan al lui Dumnezeu, călug. *
Sf. Ioan al lui Dumnezeu, călug. *
08 Martie
Când Ioan cerea pomană spunea întotdeauna: “Faceţi bine, fraţilor, pentru voi înşivă!”, pentru a aminti fiecăruia că cine dă unui sărac, dă cu împrumut lui Dumnezeu. De aici, şi numele de “fatebenefratelli” dat fiilor săi spirituali. 
Ss. Perpetua şi Felicitas, m. **
Ss. Perpetua şi Felicitas, m. **
07 Martie
Perpetua era o tânără matroană, căsătorită şi cu un copil încă în faşă. Pentru rangul şi pentru inteligenţa ei, era foarte bine instruită, după cum rezultă din scrisorile sale. Familia ei era creştină, cu excepţia tatălui. 
Sf. Coletta, fc.
Sf. Coletta, fc.
06 Martie
*
Sf. Luciu I, pp. m.
Sf. Luciu I, pp. m.
05 Martie
*
Sf. Adrian din Cezareea, m.
Sf. Adrian din Cezareea, m.
05 Martie

*

Sf. Teofil, ep.
05 Martie
*
Sf. Romeo
05 Martie
Romeo este un supranume care se dădea tuturor celor ce se duceau în pelerinaj la Roma; prin extindere, se acorda celor care vizitau unul sau mai multe dintre locurile sfinte ale creştinătăţii. 
Sf. Cazimir, rege *
Sf. Cazimir, rege *
04 Martie
Cazimir s-a născut la Cracovia, la 3 octombrie 1458, ca fiu al lui Cazimir al IV-lea, rege al Poloniei şi arhiduce al Lituaniei, de unde provenea familia sa, şi al Elisabetei de Austria. Era al treilea dintre cei treisprezece fii. 

Sf. Marin, ostaş m.
03 Martie
Marin, un ofiţer nobil şi bogat din armata imperială, care, din dragoste pentru credinţa sa, a ales mai bine moartea de martir, în localitatea Cezareea din Palestina. 
Sf. Cunegunda, împ.
Sf. Cunegunda, împ.
03 Martie
A fost fiica ducelui de Luxemburg. Din copilărie a dorit şi s-a hotărât să se consfinţească lui Dumnezeu într-o mănăstire, dar pentru a se supune părinţilor, a acceptat să se căsătorească cu Henric, duce de Bavaria, care apoi a devenit împărat şi a fost încoronat de către Papa în anul 1014. 
Pagina 2 din 3First   Precedentul   1  [2]  3  Urmatorul   Ultimul