en-USro-RO

| Login
25 septembrie 2020
Sfinti  »  Iulie   Search

Iulie

Iulie
Sf. Anton M. Zaccaria, pr. *
Sf. Anton M. Zaccaria, pr. *
05 Iulie

Anton Maria Zaharia face parte din acel şir de sfinţi care au precedat şi urmat Conciliul Tridentin, dând un mare impuls reformei în Biserica Catolică, prin sfinţenia vieţii lor şi, adeseori, prin fondarea unor congregaţii monahale.

Sf. Elisabeta a Portugaliei *
Sf. Elisabeta a Portugaliei *
04 Iulie

S-a născut în jurul anului 1271, în familia lui Pietro al III-lea de Aragona şi Costanza, fiica lui Manfred, rege al Siciliei. Era strănepoata sfintei Elisabeta a Ungariei, şi aceasta explică şi numele ei de la Botez.

Sf. Toma, ap.
Sf. Toma, ap.
03 Iulie

I se spunea Didim, ceea ce însemna “geamănul”. Noul Testament ne oferă puţine ştiri în privinţa acestui apostol, dar ele sunt foarte interesante. El a fost apostolul care a crezut mai greu, cel care a voit să verifice personal, dar necredinţa sa B cum notează sfântul Augustin B ne-a ajutat mai mult decât credinţa celorlalţi apostoli.

Sf. Otto, ep.
Sf. Otto, ep.
02 Iulie

Unul dintre prenumele foarte răspândite în ţările de limbă germană este acela purtat şi sfinţit de episcopul Otto, care, în ziua de 1 februarie 1103, ajuns la poarta oraşului Bamberg, astăzi în Germania – Bavaria, îşi scoate încălţămintea, îmbracă haina de pocăinţă şi, cu picioarele sângerânde, păşeşte pe drumul îngheţat spre catedrală, pentru a-şi lua locul pe scaunul episcopal.

Sf. Blandina, m.
Sf. Blandina, m.
02 Iulie

*

Sf. Gal, ep.
Sf. Gal, ep.
01 Iulie

Tânărul Gal, pentru pietatea, înţelepciunea şi energia de care a dat dovadă, este ales şi pregătit să devină episcop de Clermont (Franţa).

Sf. Rufin, m.
14 Iulie

Rufin era un supranume roman, provenind de la adjectivul rufus = roşcat; din supranume sau poreclă, a rămas ca nume de familie, apoi s-a folosit şi ca prenume.

Sf. Medard, ep.
Sf. Medard, ep.
08 Iulie

Sfântul Medard s-a născut dintr-o familie de franci şi a studiat la Augusta Veromanduorum (actualul Saint-Quentin – Franţa), împreună cu Sfântul Elefterie (vezi 20 februarie). Ajungând preot, s-a consacrat cu totul misiunii sale şi unei vieţi de intensă iubire faţă de aproapele. În acest context, a săvârşit faptele de totală dezlipire, la care ne refeream. Într-o noapte, un hoţ intră în vie şi, spre nenorocul lui, nu mai nimerea drumul spre ieşire: bunul Medard s-a grăbit să i-l arate şi, în loc să-i oprească strugurii furaţi, i-a mai dat şi el.

Pagina 3 din 3First   Precedentul   1  2  [3]  Urmatorul   Ultimul