en-USro-RO

| Login
25 octombrie 2020
Sf. Ioan de Brébeuf, pr. şi îns., m. *
Sf. Ioan de Brébeuf, pr. şi îns., m. *
19 Octombrie

Iezuiţii francezi şi italieni, care au semănat evanghelia în Canada, au fost singurii apărători ai indigenilor, chiar şi atunci când aceştia îi tratau ca pe nişte duşmani, nereuşind să distingă între misionarii purtători ai iubirii creştine şi ceilalţi europeni care căutau doar bani.

Sf. Paul al Crucii, pr. *
Sf. Paul al Crucii, pr. *
19 Octombrie

Sfântul Paul al Crucii s-a născut la Ovada, în Piemonte, și la 19 ani, după un dialog cu un preot, a simţit chemarea lui Dumnezeu de a-l urma .

SF. LUCA, ev.
SF. LUCA, ev.
18 Octombrie

Sf. Luca este  “medicul drag” (Col 4,14), discipol şi tovarăş al lui Paul în călătoriile sale apostolice, fidel lui până la ultima încarcerare în închisoarea romană (2Tim 4,11).

Sf. Ignaţiu din Antiohia, ep. m. **
Sf. Ignaţiu din Antiohia, ep. m. **
17 Octombrie

Se ştie că el a fost al treilea episcop de Antiohia, după sfântul Petru şi Evodiu. Era foarte respectat în întreaga Asie Mică. Când s-a răspândit ştirea despre condamnarea sa, şi el a întreprins călătoria spre Roma, escortat de circa zece gărzi, Bisericile şi-au trimis episcopii cu câte un reprezentant din respectivele comunităţi în fiecare oraş unde nava trebuia să oprească. Toţi voiau să-i aducă un ultim “adio” omului apostolic şi să asculte ultimele sale cuvinte.

Sf. Margareta M. Alacoque, călug.
Sf. Margareta M. Alacoque, călug.
16 Octombrie

Margareta Maria Alacoque a devenit celebră prin devoţiunea către Inima lui Isus, aşa de răspândită în Biserica Catolică.

Sf. Hedviga, călug.
Sf. Hedviga, călug.
16 Octombrie

Hedviga era convinsă că numai creştinismul, pătrunzând în conştiinţa poporului ei, ar fi putut asigura un viitor de pace în Silezia. S-a străduit atunci în toate felurile să-l determine pe soţul ei să favorizeze întemeierea de biserici şi mănăstiri.

Sf. Tereza din Avila, fc. înv. **
Sf. Tereza din Avila, fc. înv. **
15 Octombrie

Tereza, femeie în atâtea aspecte extraordinară, niciodată nu a pierdut contactul cu normalitatea vieţii, ştiind să conjuge cea mai înaltă contemplaţie cu acţiunea prudentă şi eficientă.

Sf. Calist I, pp. m. *
Sf. Calist I, pp. m. *
14 Octombrie

Papa Calist I a ales linia evanghelică, aceea a milostivirii şi a prudenţei, fără să se lase intimidat, şi nu a permis ca comunitatea creştină să devină o sectă de puritani.

Sf. Eduard, regele Angliei
Sf. Eduard, regele Angliei
13 Octombrie

Regele Eduard a cucerit inimile supuşilor săi, iar prin înţelepciunea sa, a dejucat cursele duşmanilor. Dragostea lui pentru pace era atât de mare, încât spunea că preferă să-şi piardă coroana mai degrabă, decât să verse sângele unui singur om.

Sf. Serafim, călug.
Sf. Serafim, călug.
12 Octombrie

Deşi, prin mijlocirea Sfântului Serafim, Dumnezeu a împărţit multe haruri deosebite, el personal a avut parte de grele suferinţe sufleteşti, tulburări şi îndoieli ce l-au torturat până în clipa morţii.

Sf. Gerard Maiella, călug.
Sf. Gerard Maiella, călug.
11 Octombrie

Sfântul Gerard Maiella este foarte popular în părţile de sud ale Italiei, unde s-a născut şi a trăit şi unde este invocat în chip deosebit de femeile care se pregătesc să devină mame.

Sf. Francisc Borgia, pr.
Sf. Francisc Borgia, pr.
10 Octombrie

Francisc s-a dovedit un neobosit şi excepţional organizator al vieţii spirituale, intelectuale şi misionare a tânărului ordin al Societăţii lui Isus; el este fondatorul primului colegiu iezuit, după care a întemeiat alte douăzeci, numai în Spania.

Sf. Ioan Leonardi, pr.
Sf. Ioan Leonardi, pr.
09 Octombrie

Carisma acestui reformator post-tridentin cu vederi foarte largi opera pentru asanarea tuturor componentelor Bisericii, în sintonie cu ceilalţi sfinţi contemporani lui, ca Filip Neri, Carol Borromeu, Iosif de Calasanz.

Sf. Dionisie, ep. şi îns., m.
Sf. Dionisie, ep. şi îns., m.
09 Octombrie

Conform tradiţiei, Dionisiu era unul dintre cei şapte episcopi pe care Biserica din Roma i-a trimis în Galia în secolul al III-lea. Ajuns episcop de Lutetia, actualul Paris, care în acel timp era ceva mai mare decât un sat, a încreştinat regiunea şi a organizat Biserica.

Sf. Ioan Calabria
Sf. Ioan Calabria
08 Octombrie

Umilirile si dificultățile de orice natură contribuiau, împreună cu harul lui Dumnezeu, la maturizarea în el, a unui spirit de credință și de abandon în mâinile Divinei Providențe.

Sf. Fecioară Maria, Regina Rozariului **
Sf. Fecioară Maria, Regina Rozariului **
07 Octombrie

Rugăciunea Rozariului este izvorâtă din dragostea creştinilor faţa de Maica Domnului. Ea constă în împletirea unei coroane de roze spirituale, prin recitarea a 15 decade formate din câte un „Tatăl Nostru”, zece „Bucură-te, Marie” şi, în încheiere, „Slavă Tatălui”.

Sf. Bruno, pr. *
Sf. Bruno, pr. *
06 Octombrie

Bruno s-a născut la Köln, în jurul anului 1035, din familia nobilă Hartenfaust, şi, după primele studii în oraşul său, a fost trimis la cea mai bună universitate din regiune, Şcoala Episcopală din Reims, pentru a trece apoi la prestigioasa şcoală din Tours, unde a şi ajuns maestru în filozofie. Întors în patrie, a studiat teologia şi a fost sfinţit preot. Nu a rămas însă mult timp aici, pentru că episcopul din Reims, în 1056, l-a voit mai întâi profesor în şcoala sa şi apoi rector, când maestrul, şi el purtând numele de Bruno, care ocupa acest post, s-a retras în viaţa monastică.

Sf. Faustina Kowalska, călug.
Sf. Faustina Kowalska, călug.
05 Octombrie

Sf. Faustina Kowalska a avut o devoţiune specială pentru Neprihanita Fecioară, faţă de Euharistie şi Spovadă, ceea ce a condus-o la o viaţă interioară mistică profundă.

Sf. Alois Scrosoppi, pr.
Sf. Alois Scrosoppi, pr.
05 Octombrie

Alois s-a remarcat printr-un spirit tăcut, meditativ şi smerit, o voinţă de granit şi o inimă sensibilă faţă de nevoile celor părăsiţi şi suferinzi.

Ss. Placid şi îns., m.
Ss. Placid şi îns., m.
05 Octombrie

Viaţa Sfântului Placid este strâns legată de începuturile renumitului ordin călugăresc al benedictinilor. Placid este un nume necunoscut în onomastica modernă; el era folosit însă atât la vechii romani, cât şi în antichitatea creştină.

Pagina 13 din 26First   Precedentul   8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  Urmatorul   Ultimul