en-USro-RO

Inregistrare | Login
22 martie 2018

Cautare Sfinti

Indice Alfabetic Sfinti

A B C D E F G H I Î J K L M N O P R S Ş T Ț U V X Z

Calendarul zilei

Joi, 22 martie 2018

Sfintii zilei
Sf. Lia, vãduvã
Liturghierul Roman
Joi din sãptãmâna a 5-a din Post
Liturghie proprie, prefațã pentru Patimile Domnului I
violet, I
Lectionar
Gen 17,3-9: Vei fi tatãl unei mulțimi de popoare.
Ps 104: Domnul își aduce aminte totdeauna de alianța sa.
In 8,51-59: Abraham, pãrintele vostru, s-a bucurat cã va vedea ziua mea.
Meditatia zilei
Joi din sãptãmâna a 5-a din Post

Sf. Damian de Veuster, pr.
Sf. Damian de Veuster, pr.
15 Aprilie

*

Sf. Anastasia, m.
Sf. Anastasia, m.
15 Aprilie
Fer. Isabela, fc. m.
Fer. Isabela, fc. m.
14 Aprilie

*

Sf. Liduina, fc.
Sf. Liduina, fc.
14 Aprilie
Sf. Maxim, m.
14 Aprilie
Sf. Valerian, m.
14 Aprilie
Sf. Tiburţiu, m.
Sf. Tiburţiu, m.
14 Aprilie
Sf. Martin I, pp. m. *
Sf. Martin I, pp. m. *
13 Aprilie

Martin s-a născut la Todi, dar, o dată ajuns diacon al Bisericii din Roma, pentru calităţile sale neobişnuite în cunoaşterea învăţăturii şi în trăirea sfinţeniei, papa l-a trimis la Constantinopol ca reprezentant al său, astăzi, am zice, ca nunţiu apostolic. În contact cu curtea imperială şi cu patriarhatul cel mai important din Orient, locul convergenţei atâtor probleme religioase şi politice, a învăţat cât era de greu să împiedici politica să instrumentalizeze credinţa.

Sf. Iuliu I, pp. m.
Sf. Iuliu I, pp. m.
12 Aprilie
*
Sf. Gemma Galgani, fc.
Sf. Gemma Galgani, fc.
11 Aprilie
*
Sf. Stanislau, ep. m. *
Sf. Stanislau, ep. m. *
11 Aprilie

El este figura tipică a păstorului care nu a avut frică să-şi ridice glasul în apărarea valorilor morale, chiar şi atunci când vestirea evangheliei cenzurează viaţa oamenilor puternici. Aceştia, văzându-se demascaţi, răspund cu folosirea violenţei, dar, în timp ce gândesc să-i reducă la tăcere pe cei care îi incomodează, crează martiri ale căror voci răsună apoi peste veacuri.

Sf. Mechtilda, fc.
Sf. Mechtilda, fc.
10 Aprilie
*
Sf. Marcel, ep.
Sf. Marcel, ep.
09 Aprilie
*
Sf. Iulia Billart, călug.
Sf. Iulia Billart, călug.
08 Aprilie
Sf. Ioan Baptist de La Salle, pr. *
Sf. Ioan Baptist de La Salle, pr. *
07 Aprilie

Spiritualitatea lui La Salle este aceea tipică şcolilor franceze ale timpului său, adică aceea a umanismului devot, care datora atâta sfântului Francisc de Sales. Ea ajuta la introducerea unei autentice vieţi evanghelice în cotidian şi lua în serios considerarea darurilor şi calităţilor umane ca daruri ale lui Dumnezeu, de utilizat pentru binele umanităţii. El a reţinut aceasta ca fiind ceva foarte adaptat pentru fiii săi.

Sf. Marcelin din Cartagina, m.
06 Aprilie

Pentru creştini, numele Marcu aminteşte de unul dintre cei patru evanghelişti, ucenic credincios al sfinţilor apostoli Petru şi Paul. Amintirea acestui nume era o invitaţie la cunoaşterea şi urmarea cu credinţă a învăţăturii Sfântului Apostol Petru, pe care Marcu a exprimat-o în Evanghelia care-i poartă numele. Tribunul Marcelin din Cartagina a răspuns cu statornicie la această chemare.

Sf. Vincenţiu Ferrer, pr. *
Sf. Vincenţiu Ferrer, pr. *
05 Aprilie

Circumstanţele istorice au făcut din acest predicator neobosit al evangheliei o figură emblematică. El, deosebit de fidel Bisericii, s-a aflat, fără să vrea, de partea unui antipapă. Când şi-a dat seama de eroare, nu a pierdut timpul şi a folosit toate mijloacele care-i erau la dispoziţie pentru ca în Biserică să înceteze scandalul lipsei de unitate. Cu ascendentul său moral, a dat o contribuţie, nu lipsită de importanţă, în a reface între oamenii Bisericii dezbinările provocate de discordiile lor, evitând să se perpetueze o schismă, şi cu carisma sa de predicator popular, a salvat de erezie creştinătatea Europei Occidentale.

Sf. Isidor, ep. înv. *
Sf. Isidor, ep. înv. *
04 Aprilie

Isidor nu a fost numai un transmiţător al credinţei părinţilor, dar şi un zelos apărător al autenticităţii sale. A întărit Biserica prin exemplu şi prin cuvânt, cel scris şi cel vorbit, fără să se încreadă în el însuşi, dar lăsându-se călăuzit întotdeauna de acţiunea Duhului Sfânt, convins că, “dacă doctrina nu e susţinută de har, nu ajunge la inimă, chiar dacă intră în ureche. Face zgomot afară, dar nu foloseşte la nimic. Numai atunci cuvântul lui Dumnezeu coboară din ureche în adâncul inimii, când intervine harul, operând în intimitate şi conducând la convertire”. Numai în acest caz, înţelegerea nu poate fi separată de convertire, deoarece, “după ce am cunoscut, trebuie să simţim datoria de a pune în practică lucrurile bune pe care le-am învăţat”. La 25 aprilie 1722, Grigore al XIII-lea l-a proclamat învăţător al Bisericii Universale.

Sf. Benignus, m.
03 Aprilie
Sf. Evagriu, m.
03 Aprilie
*
Pagina 3 din 26First   Precedentul   1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  Urmatorul   Ultimul