en-USro-RO

Inregistrare | Login
22 martie 2018

Cautare Sfinti

Indice Alfabetic Sfinti

A B C D E F G H I Î J K L M N O P R S Ş T Ț U V X Z

Calendarul zilei

Joi, 22 martie 2018

Sfintii zilei
Sf. Lia, vãduvã
Liturghierul Roman
Joi din sãptãmâna a 5-a din Post
Liturghie proprie, prefațã pentru Patimile Domnului I
violet, I
Lectionar
Gen 17,3-9: Vei fi tatãl unei mulțimi de popoare.
Ps 104: Domnul își aduce aminte totdeauna de alianța sa.
In 8,51-59: Abraham, pãrintele vostru, s-a bucurat cã va vedea ziua mea.
Meditatia zilei
Joi din sãptãmâna a 5-a din Post

Sf. Richard, rege
Sf. Richard, rege
07 Februarie

Tot din părţile Nordului, mai precis din Anglia, este şi Sfântul Richard, despre care „Martirologiul Roman”, la ziua de 7 februarie, scrie: „La Lucca, în Toscana, înmormântarea Sfântului Richard, Regele Angliei, care a fost tatăl sfântului Villebald, episcop de Einchstadt, şi al sfintei Valburga, fecioară”.

Sf. Doroteea, fc. m.
Sf. Doroteea, fc. m.
06 Februarie
*
Sf. Paul Miki şi îns., m.
Sf. Paul Miki şi îns., m.
06 Februarie

Puţine Biserici ale epocii moderne au un număr de martiri aşa cum este cazul celei japoneze, deoarece, după primii 26, din anul 1597, le-au urmat cel puţin alţi 205 în arcul de timp ce se întinde de la 1617 la 1632.

Sf. Agata, fc. m. **
Sf. Agata, fc. m. **
05 Februarie

Nu avem multe informaţii sigure din punct de vedere istoric despre sfânta Agata. Ea s-a născut la Catania (de asemenea, Palermo se consideră locul ei de naştere) dintr-o familie nobilă şi tot aici a fost martirizată, la data de 5 februarie a anului 250, în timpul persecuţiei lui Decius.

Sf. Veronica
Sf. Veronica
04 Februarie
*
Sf. Oscar, ep. *
Sf. Oscar, ep. *
03 Februarie

S-a născut la Corbie, în Piccardia, în Franţa septentrională, în 801, la un an după încoronarea imperială a lui Carol cel Mare, dintr-o familie de emigranţi saxoni. Încă de copil şi-a pierdut mama şi a fost educat de călugării de la abaţia din Corbie, unde învăţatul abate Adelard, vărul împăratului, avea misiunea de a pregăti tinerii saxoni pentru evanghelizarea conaţionalilor lor.

Sf. Blaziu, ep. m. *
Sf. Blaziu, ep. m. *
03 Februarie

Despre acest sfânt armean, singura informaţie istorică certă, ajunsă până la noi, este că a fost martirizat pe când era episcop de Sebaste. Cât priveşte restul, trebuie să ne mulţumim cu foarte frumoasa relatare a pătimirii sale, din punct de vedere istoric puţin sigură, dar foarte interesantă

Sf. Veridiana, fc.
Sf. Veridiana, fc.
01 Februarie

Sfânta Veridiana (sau Verdiana, ori Viridiana) s-a născut în Castelfiorentino – Italia, din familia Attavanti, în anul 1182; este contemporană cu Sfântul Francisc din Assisi, care a vizitat-o în 1221 şi a primit-o în Ordinul al III-lea Franciscan.

Sfânta Marcela, văduvă
Sfânta Marcela, văduvă
31 Ianuarie
*
Sfântul Ioan Bosco, pr. **
Sfântul Ioan Bosco, pr. **
31 Ianuarie

S-a născut la data de 16 august 1815, la Becchi, în Castelnuovo d=Asti. Tatăl său, Francesco, se căsătorise pentru a doua oară, cu Margareta Occhiena, şi l-a lăsat orfan la vârsta de doar 2 ani. Cu toate constrângerile economice, mama, rămasă văduvă cu trei copii, din care unul născut dintr-o primă căsătorie, nu a voit să se recăsătorească pentru a se putea dedica în întregime lor.

Sfânta Martina, fc. m.
Sfânta Martina, fc. m.
30 Ianuarie
*
Sfântul Valeriu, ep.
Sfântul Valeriu, ep.
29 Ianuarie
*
Sfântul Toma de Aquino, pr. înv. **
Sfântul Toma de Aquino, pr. înv. **
28 Ianuarie

S-a născut în castelul din Roccasecca, aproape de Caserta, în sudul Italiei, în 1225 sau 1226, din familia nobilă Aquino. Tatăl, Landolfo, era de origine longobardă şi mama, Teodora, era o napolitană de origine normandă. În casa sa văzuseră lumina alţi trei fraţi şi cinci surori, fără să fie număraţi şi cei trei fraţi născuţi dintr-o căsătorie precedentă din partea tatălui.

Sfânta Angela Merici, fc. *
Sfânta Angela Merici, fc. *
27 Ianuarie

S-a născut la Desenzano del Garda (Italia), la 21 martie 1470 sau 1474. La 15 ani, a rămas orfană de ambii părinţi şi a locuit în continuare cu o soră la Salň, în casa unui unchi. Aici a aprofundat viaţa creştină, făcându-se terţiară franciscană şi consacrându-se personal prin votul fecioriei.

Sf. Bretanion, ep. de Tomis *
Sf. Bretanion, ep. de Tomis *
25 Ianuarie
*
Sf. Andrei Corsini, ep.
Sf. Andrei Corsini, ep.
06 Ianuarie

Andrei, fiul unei familii notabile din Florenţa, familia Corsini, s-a născut în anul 1301, anul în care Dante Alighieri era alungat din cetatea sa, împărţită în tabere şi pradă unor grave tulburări. Înainte de naştere, mama lui spusese că în vis l-a văzut pe fiul ei cu înfăţişarea unui lup ce s-a transformat în miel.

Sf. Melania
Sf. Melania
31 Decembrie

*

Ss. Silvestru I, pp. *
Ss. Silvestru I, pp. *
31 Decembrie
În timpul persecuţiei lui Diocleţian, el şi-a mărturisit credinţa şi, pentru acest motiv, în 314, a fost ales ca episcop al Romei. Prezenţa şi iniţiativele împăratului Constantin au reuşit însă să pună puţin în umbră figura acestui papă.
Sf. Ecaterina Labouré, fc.
Sf. Ecaterina Labouré, fc.
31 Decembrie
Numele Sfintei Ecaterina este strâns legat de „medalia miraculoasă” cunoscută şi purtată cu pietate de către mulţi credincioşi ai Bisericii Catolice, ca simbol al iubirii Preacuratei Fecioare Maria faţă de ei şi al încrederii lor în ocrotirea Mamei Cereşti.
Sf. Ilaria, m.
Sf. Ilaria, m.
30 Decembrie

*

Pagina 7 din 26First   Precedentul   2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  Urmatorul   Ultimul