en-USro-RO

Register | Login
Sunday, January 21, 2018

Calendarul zilei

Duminică, 21 ianuarie 2018

Sfintii zilei
Sf. Agneza, fc. m.
Liturghierul Roman
† DUMINICA a 3-a de peste an
Liturghie proprie, Gloria, Credo, prefaţã duminicalã
verde, III
Lectionar
Iona 3,1-5.10: Ninivitenii au pãrãsit calea lor cea rea.
Ps 24: Învaţã-mã, Doamne, cãrãrile tale!  
1Cor 7,29-31: Figura acestei lumi trece.
Mc 1,14-20: Convertiţi-vã şi credeţi în evanghelie!

Sfânta Maică Biserică socoteşte de datoria ei să celebreze printr-o comemorare sacră, în anumite zile din cursul anului, opera mântuitoare a Mirelui său divin. În fiecare săptămână, în ziua pe care a numit-o duminică, ea sărbătoreşte Învierea Domnului, pe care, o dată pe an, o celebrează împreună cu fericita lui pătimire, prin marea solemnitate a Paştelui.

Pe lângă aceasta, ea desfăşoară în ciclul anual, întregul mister al lui Cristos, de la întrupare şi naştere până la Înălţare, la ziua Rusaliilor şi până la aşteptarea fericitei speranţe şi a venirii Domnului.

Celebrând astfel misterele răscumpărării, ea deschide credincioşilor comorile virtuţilor şi meritelor Domnului său, actualizându-le într-un fel în tot decursul timpului, pentru ca astfel credincioşii să vină în contact cu ele şi să se umple de harul mântuirii.

(Conciliul al II-lea din Vatican, Constituţia despre liturgie Sacrosanctum Concilium 102).

21 ianuarie 2018
Secera şi ciocanul

    Într-un sat mic s-a deschis un sediu al Partidului Comunist. Un ţăran, trecând prin faţa sediului, s-a uitat îndelung la sigla de la intrare: secera şi ciocanul. Văzând-o, spuse cu satisfacţie:
    – Excelent. Acum nu mai trebuie să mergem în satul vecin, ca să cumpărăm unelte. În sfârşit s-a deschis şi în satul nostru o fierărie.

    Lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par. Obişnuim să spunem că „aparenţele înşală”. Cu toate acestea, chiar ştiind acest lucru, de foarte multe ori ne lăsăm purtaţi de aparenţe.
    Nimic nu este bun dacă nu este bun înaintea lui Dumnezeu. Întrebarea potrivită înaintea oricărei acţiuni ar trebui să fie întotdeauna aceasta: Acest lucru este valabil, este bun înaintea lui Dumnezeu?
    A căuta să trăim luminaţi de lumina lui Dumnezeu, de credinţă, este garanţia succesului.

Text preluat din volumul: De vorbă cu Isus. A te ruga cu… un zâmbet zilnic